Fruitzuurbehandeling

Een fruitzuurbehandeling met Phyris Skin Results Serum is eenmalig toe te passen in een gezichtsbehandeling, maar in kuurverband wordt het meest optimale resultaat bereikt.

Fruitzuren, ook wel bekend als AHA’s (Alpha Hydroxy Acids), zorgen voor een intensief peelingeffect op de huid met een gladmakende, huidverfijnende, evenwicht herstellende en huidherstellende werking. Ze worden gebruikt aan het begin van een anti-aging behandeling en staan garant voor een jonger huidbeeld, dat je kunt zien en voelen.

Bovendien zorgt het bacteriedodende effect van de AHA’s ervoor dat het evenwicht van de probleemhuid (puistjes, littekens, pigmentstoornissen) wordt hersteld.

Alfa-hydroxyzuren (AHA) zijn natuurlijke organische zuren. Zo wordt er gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur, citroenzuur , melkzuur en wijnsteenzuur (allemaal plantaardige fruitzuren) . De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid en vermindert het risico op irritaties. AHA’s veroorzaken o.a. een afschilfering binnen de hoornlaag door de samenvoeging van de hoorndeeltjes te verminderen. Dit wordt veroorzaakt door het oplossen van de tussencelstof door de fruitzuren. De celvernieuwing in de basale laag wordt op deze manier versneld waardoor de celdeling wordt gestimuleerd. De huid absorbeert meer vocht en haar elasticiteit wordt flink verbeterd.

Het Phyris Skin Result Serum bestaat uit 3 verschillende peelingserums zodat we de behandeling persoonlijk kunnen afstemmen op de specifieke huidconditie van de cliënt.

De behandeling

Voorafgaand aan de fruitzuurbehandeling wordt de huid intensief gereinigd.

Hierna wordt een op uw huid afgestemde fruitzuur aangebracht welke 10 minuten op de huid blijft, aansluitend wordt er een fruitzuurmasker overheen aangebracht met daaroverheen maskervliezen. In de 10 minuten die dit masker nodig heeft om zijn werking goed te doen wordt er een drukpuntmassage uitgevoerd.

Een fruitzuurbehandeling kan als eenmalig in een schoonheidsbehandeling worden toepast of in een kuur van 6 tot 8 behandelingen.